Profile

My photo
| Juventino | Journalist | Student | Teacher-to-be | Grammar Nazi | A Man With Huge Passion for Football and Gundam | I Wanna Be The Great One Not A Good One |
Tuesday, January 31, 2012

Forrest Gump Seronok Sekali~~~!!


Assalamualaikum

huh, baru habes tengok citer ni tadi. Movie ni sebenarnya dah lame dah. Tahun 1994, tahun aku dilahirkan ke dunia~~!! Sebenarnya ni kali kedua aku tgok movie ni. Tapi sbb citer ni memang amat meaningful, aku tgok gak walaupun memang dah tau jalan citer dia.

Citer ni tentang kehidupan seorang budak lelaki bernama Forrest Gump, yang mengalami SEDIKIT rencat akal. Namun tu semua bukanlah menjadik penghalang bagi Forrest Gump ni.

Tapi nak citer semua, nanti jadik tak syok pulak kalo korang nak tgok citer ni..Ni list kejayaan yg telah Forrest Gump capai:

Menjadi saviour untuk US Army dlm Vietnam War
Pemain PingPong no.1 dunia
Pemilik syarikat perikanan terbesar US
Pelabur terbesar dlm syarikat Apple
World Record sbg manusia paling lama berlari atas muka bumi, 3tahun

Memang citer ni seronok giler~~!! Macam2 isi dlm citer ni, mcam Friendship, Courage, dan cam biase love(dia tggu awek yg dia minat selama 20tahun!!)

Antara pelakon citer ni ialahTom HanksGary Sinise

Nak link ?? ni bawah ni~~
http://www.sockshare.com/file/370XCZT6L5MO48O#

Serius aku cakap, korang takkan menyesal tgok citer ni...Citer ni menang byk giler award. Klik sini ntok tengok award2 yg dah citer ni menang.




4 komen:

Aida Omar says:
at: January 31, 2012 at 2:42 PM said...

auww..suka Gary tu ^^

LaLa mhdnor says:
at: February 2, 2012 at 12:24 AM said...

nanti nak suh kawan donlod cite ni, hehehe
malas nak donlod sendiri :D

Ungu Violet says:
at: February 2, 2012 at 10:04 AM said...

bez ke..boleh tengok nih..:)

SnowladieS says:
at: February 3, 2012 at 8:51 AM said...

bes! pna tgk cte ni. cte ni meaningful...aaa lagi tk ingat tentang ape -.- thumbs up!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Viewed

Theme images by andynwt. Powered by Blogger.
 

© INI BLOG ABANG KAMIL, All Rights Reserved
Design by Dzignine and Conceptual photography