Profile

My photo
| Juventino | Journalist | Student | Teacher-to-be | Grammar Nazi | A Man With Huge Passion for Football and Gundam | I Wanna Be The Great One Not A Good One |
Friday, February 3, 2012

....Awkward moment when you are chatting

Assalamualaikum

Penah tak dalam hidup korang, bila time korang tgah passionate sembang sesuatu mende ngan member korang psal sesuatu tapi member korang tu macam endah tak endah je ape yg korang ckap. Malah member korang tukar topik lain yg takde kena mengena + member korang cam tak perasan je yg korang memang passionate nak bgitau mende tu...

PERNAHKAH PERKARA INI BERLAKU KE ATAS ANDA??

Kalau tak, korang memang AWESOME~~!!
kehkehkeh...aku bukan ape..tapi tadi tetiba teringat kat member2 aku time dok kat skola asrama dulu. yela, aku ni kat perak..skolah dulu kat Jitra, Keda..kengkawan pon mostly from merata-rata kat semenanjung ni..so agak sukarlah nak gathering rmai2.. (T^T)

Kadang-kadang bila jadik mende ni aku rase kecil hati la pulak.. Yela, kita ngah sungguh2 nak share satu mende kat dia, tiba-tiba dia buat tak endah je..haha....AKU LELAKI HATI TISU...kehkehkeh..joking~~

Tapi bila teringat balik kisah ni, rase lawak la pulak..hrmm...mende2 ni dah ajar aku satu mende yg penting dalam komunikasi ni. Bila orang tak berminat ngan ape yg korang cuba smpaikan, baik berhenti seketika. Tukar topik lain. Bila dah relax sket, baru smbung cter lame.

Pendek je entry kali ni. =) before aku tamatkan entry kali ni, aku nak share sket satu quote from a famous philospher yang aku tak dah lupe namenye.

WE NEVER GROWN UP ACTUALLY. WE ONLY LEARN HOW TO BEHAVE BETTER IN PUBLIC
In the end, aku ingin berpesan kepada korang semua yg hensem2, comel2 dan kiut miut ni agar jagalah persahabatan yg korang ade skarang ni. Kawan boleh dicari dimana-mana sahaja. Namun sahabat bukanlah satu mende yg mudah diperoleh dan tak boleh dibeli. Persahabatan terbina melalui pengalaman bersama, susah payah, jerih perih, gelak tangis, dan jatuh bangun bersama. Hargailah sahabat anda, kerana mungkin inilah kali terakhir seumur hidup anda, anda dpat bersama dgannya. Moga-moga, diakhirat sana, kita semua dapat bersama dgan sahabat2 kita di syurga yg hakiki...=)

So, penah tak situasi ni jadik kat korang?? Meh le kongsi, boleh gelak same-same. kehkehkeh~~~~ =)


updated at 12.54 am

5 komen:

maizatul azrina Yaakob says:
at: February 3, 2012 at 10:41 AM said...

pernah lar.sedey tol bila kawan buat xtawu jer...adoiii

Muttallif says:
at: February 4, 2012 at 9:36 AM said...

Ada, tapi sebagai kawan saya selalu mendengarkan sahaja apa yang mereka ingin katakan. Kawan sebagai pendengar, mungkin mereka excited untuk memberi tahu sesuatu. :)

Tapi apa yang buat buat sama macam kamil kata, kita nak share buat tak tahu pulak...kalau macam tu aku sound direct je..hahaha...make it simple :)

Fieza Inlurve says:
at: February 4, 2012 at 12:04 PM said...

ada jugak pernah berlaku, sebb masing-2 byk ckp. hekhek. dua2 dok sibuk nk bercerita smpaikan tiada yg jd pendengar. kiki, :)

C i k P i p i T e m b a m says:
at: February 4, 2012 at 3:20 PM said...

hahaha. dlu ada kot. tp masa skola rendah je.. lepas tu takde dah. kene pndai cerita ler :p

★ aIsyaH ★ says:
at: February 4, 2012 at 9:22 PM said...

pernahx2..geram pun ade..tp biar je la..~

sbb kdg2 p0n terbuat kt 0rg jugak..:)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Viewed

Theme images by andynwt. Powered by Blogger.
 

© INI BLOG ABANG KAMIL, All Rights Reserved
Design by Dzignine and Conceptual photography