Profile

My photo
| Juventino | Journalist | Student | Teacher-to-be | Grammar Nazi | A Man With Huge Passion for Football and Gundam | I Wanna Be The Great One Not A Good One |
Tuesday, February 7, 2012

ARGH!!! Mane pulak idea aku ni??!!


Assalamualaikum

Penah tak sewaktu korang tgh syok tulih entry baru ntok blog korang, tiba-tiba time entry tu boleh dikatakan dah siap separuh. Tiba-tiba
Ape perasaan korang time tu?? kehkehkeh...kalo blackout takpe..itu ok lagi sebab ade autosave time korang tulih entry tu. so bila ade elektrik nanti korang boleh smbong..

Tapi ade yg lagi teruk daripada tu. Penah tak, korang dah planning lame dah ntok tulih satu entry dalam otak korak psal satu mende ni. Korang dok planning entry tu smbil makan, mandi, tengok tv..semua tu just untuk entry tu..kiranye boleh dikatakan dah lengkap dah entry dalam otak korang. tinggal nak taip je.

and then bila korang start pegang keyboard je,
..........idea tu terus hilang daripada minda korang. punye la lame planning nak buat entry. tiba-tiba lupa terus ape yg nak ditaip. emm....ape ni nk taip ni..hmpeh,aku pon dah lupe ape aku nak taip ni....

Jadi lepas tu korang terpaksalah berhempas pulas nk try ingat balek ape yg korang nak taip tadi...punye la push otak, tapi last last tak dapat ingat jugak

nak lagi teuk?? korang dah taip entry tu separu siap dah..and then idea korang tiba-tiba lesap dibawa angin bertiup....kehkehkeh

sebenarnya inilah yg jadi kat aku sebelum aku taip entry ni tadi..aku sebenarnye nak taip entry pasal chatbox...tiba-tiba dah taip separuh dah..and then idea tu hilang...takkanla nak post entry siap separoh je..so aku tukar la buat entry lain

sebenarnye ni aku nak share doa untuk membantu kita untuk mengingat semula ape yg kita dah lupa

سُبْحَانَ مَنْ لَا يَنَامُ وَلَا يَسْهُوْ

subhaana man-la yanaamu wa laa yashuu

korang amalkan la doa ni bila korang lupa pasal sesuatu mende tu..sebenarnya ade byk lagi doa yg boleh kita gunakan..ni salah satunya..doa ni same ngan doa sujud sahwi..aku selalu pakai doa ni time PMR n SPM dulu..and 8/10 berjaya...yg penting bila berdoa ni kita kena yakin pada kuasa Allah Yang Maha Esa. tak boleh ragu-ragu siket pon bila guna doa ni. sebab kalau kita ragu-ragu, umpama kita ragu-ragu pada kekuasaan Allah..

so, penah tak situasi ni jadi kat korang?? tak kira la time bila..time exam ke, time tulih karangan ke, time tulih entry ke, time nak ngayat awek ke and etc..kehkehkeh...share le ngan aku... nak tau gak...=)




14 komen:

.cik syana. says:
at: February 8, 2012 at 3:23 AM said...

haha.gelak guling2 bace entry ni. this situation always happens to me!! adoi, susahnye lahai T_T

Hajar Nordin says:
at: February 8, 2012 at 9:15 PM said...

kelakar post nih. xD

AsH ShiKaNo says:
at: February 9, 2012 at 3:08 PM said...

pernah2.. dh plan siap2 nk taip pe, pgg keyboard trus blank..last2 wat entry pasl len.. haha..

Yana Libra says:
at: February 9, 2012 at 4:38 PM said...

saya memang pelupe~~

cik najiha says:
at: February 9, 2012 at 9:03 PM said...

haha true indeed ! thumbs up :)

HAW says:
at: February 10, 2012 at 3:35 PM said...

kengkadang tu dah dpt idea dah nak buat entry crita pasal apa.. tp bila sampai time nak buat entry, crita tu dah basi dah.. dah tak best dah nak tulis

jahajahatable says:
at: February 10, 2012 at 7:25 PM said...

itu namanya akudahlupa.blogspot.com
hahaha...

eita says:
at: February 10, 2012 at 7:34 PM said...

belom pernah terjadi..kalau terjadi memang hangin satu badan..hahahaha

mira maisara says:
at: February 10, 2012 at 8:08 PM said...

makin geram bila time wat asiggment..tetiba blackout..wahahaha..
menyirap darah

fiza nurani says:
at: February 10, 2012 at 8:20 PM said...

Pernah sangat.

Pastu dah fed up, letak gambar jeeee :)

faizah husna says:
at: February 10, 2012 at 11:32 PM said...

da pkir banyak sgt na tulis...mai time na menulis...lupa dah..sob2...

misz uzmy says:
at: February 10, 2012 at 11:35 PM said...

hahaha selalunya bila dah ade idea ..bka je blog baru nak taip..BLACKOUT...argghhh ..

Muhammad Shukri Che Lah says:
at: February 11, 2012 at 8:55 AM said...

hohoho..part black out nie best..penah aritu aku wat 2 keje..satu wat coding la n pada waktu sma repair laptop mmber yg xde bateri..tiba2 blackout..hahaha..trus aku asa cam nk bakar je pencawang TNB tu..2 hari, 3 kali blackout..skrg slamat dh ok.. =)

cik kiwi's says:
at: February 11, 2012 at 10:45 AM said...

makan semut banyak sangatttt..hahaha

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Viewed

Theme images by andynwt. Powered by Blogger.
 

© INI BLOG ABANG KAMIL, All Rights Reserved
Design by Dzignine and Conceptual photography