Profile

My photo
| Juventino | Journalist | Student | Teacher-to-be | Grammar Nazi | A Man With Huge Passion for Football and Gundam | I Wanna Be The Great One Not A Good One |
Monday, February 13, 2012

3 Musuh Utama Para Blogger

Warning
Entry ini boleh mendatangkan rasa mual, ketidakstabilan emosi, peningkatan suhu badan, gangguan mental, dan dendam kesumat. Para pembaca dinasihatkan bersedia menghadapi ayat-ayat yang mungkin bakal mencabar prestij anda selaku seorang blogger. Penulis tidak bertanggungjawab atas sebarang kesulitan yang berlaku

kehkehkeh XD
Assalamualaikum

Okay, kali ni aku nak kongsi ngan korang 3 benda yg boleh di declarekan sebagai musuh para blogger. Yes, i know. Aku bukanla blogger yg power cam legend. Dah dua tahun aku jadik blogger. Traffic pon ciput, follower lagi la ciput. aku start blogging december 2010 mase F4. So disebabkan aku skolah kat skolah asrama, probally itulah yg menghalang perkembangan blog aku ni dulu...=)

aku buat entry kali ni, sebab aku realize ade kawan-kawan aku especially girls mula start blogging lepas SPM ni.. dan tadi aku pi la survey blog-blog dorang..bagi aku not bad la untuk starting..tapi ade some parts yg perlu di improvekan..blog aku ni pon takde la elok sangat..aku pakai template simple sebab my opinion, isi blog lagi penting compare tu template..kalo template canggih tapi entry tak syok baik takyah.

Musuh no.1




Gratisan musik tu...kalo blogger yg boleh dikategorikan veteran, mesti korang tau kan, kenape benda ni aku list kan sebagai musuh pertama blogger.. It's okay kalo nak letak lagu kat blog korang. Tapi kalau boleh, elakkan guna Gratisan Musik ni..sebab ape? sebab takde button mute di situ..

Tambah kalau lagu tu sound dia high sgt, kadang rasa cam ....
Biasanya kalau blogger nak blogwalking, dorang akan bukak banyak2 tab dalam satu mase. So, kalau bukak lima tabs blog dan kelima-limanya guna mende ni, ape yg akan jadi?

Jadi lagu dubstep~~~~kehkehkeh

Kalau nak letak lagu takpe asalkan guna app yg lain ok?? =)


Musuh no.2

TakdeChatbox ni agak penting buat blog korang..memang mungkin sesetengah akan fikir camni:

"Ala, chatbox tu tempat untuk orang jaja blog seniri aje"

Memang betul kate korang tu. Tapi bagi blogger yg baru start blogging, selalunya kalau ade veteran blogger yg power datang blogwalking kat tempat korang, biasenye dorang akan bagi tips kat korang untuk improve..

Nanti rugi je blogger tu dtg..n tambahan, chatbox ni memudahkan korang pegi return blogwalking. Melalui return blogwalking ni, korang akan membuatkan blog yg korang ziarah kembali tu, rase lebih dihargai.

And ade possibility dia akan jadi follower korang..=)


Musuh no. 3


fancy cursors

aku tak pasti kalau ade lagi yg guna lagi fancy cursor ni. yg ni takde la masalah sgt sebenarnye...ye ke?? ntah...

cuma kalo boleh jgn la fancy macm cursor yg ade keluar bende liplapliplap tu...sebab bkan semua org ade internet laju..

kalo aku takpe la, intenet aku memang laju~~~ kehkehkeh...ok itu aku bohong..intenet aku lembap...

So, harap korang boleh paham dan elakkan apa yg aku nak citer kali ni..aku bkan nak offence, ok?

Kalau korang still ngan pendirian korang utk : pakai gratisan musik, taknak letak chatbox, pakai cursor terlebih fancy

itu pilihan korang..i respect it...ok chow~~~


updated 6.20 pm

22 komen:

Detective Fiqa says:
at: February 13, 2012 at 6:40 PM said...

serius sokong :D

Nina Anuar says:
at: February 13, 2012 at 7:25 PM said...

okay . suka entri ni. hihi :)

CiK FizA says:
at: February 13, 2012 at 8:43 PM said...

Hee Nice info. Suka jugak entry nie ^^

umarhanafi says:
at: February 13, 2012 at 9:20 PM said...

Facts yg sgt true :D

Aida Omar says:
at: February 13, 2012 at 9:43 PM said...

Aida paling tak suka yang tak ada shoutbox tu..yg lain2 tu ok lagi boleh la bersabar. huhu..

MawardiYunus says:
at: February 14, 2012 at 1:47 AM said...

hahhahaha huhu

myra azraff says:
at: February 14, 2012 at 2:03 AM said...

ghucy music!i don't like.
xder chatbox!aku terus blah..
sparkling cusor!aduh,spek aku kene tambah power la pasni..
eh,best la ade banyak troll kat sini..dah pollo dah..haha..PROBLEM?

Duniafiq says:
at: February 14, 2012 at 3:16 AM said...

lalalala ~moood terasa haha :)

.cik syana. says:
at: February 14, 2012 at 6:18 AM said...

haha.btl2,gratisan music pling mymph,yg len ok ag.
and one more thing,blog yg loading trsgt2 lembab then ade mcm2 bling2 widget.aduii,,mmg stress btl.blh wat spoil mud kott

huda jamil says:
at: February 14, 2012 at 8:06 AM said...

phewww. nasib baik kesemua ape yang kau mention tu tak ada dekat blog aku. :P

hudahassan ^^ says:
at: February 14, 2012 at 8:48 AM said...

klu ade lagu , teros mute volume . Takde mase nak carik satu2 blog . Haha .

caer sasuke says:
at: February 14, 2012 at 5:56 PM said...

setuju sgt2 =)

Seri says:
at: February 14, 2012 at 7:58 PM said...

yang seri bengang tul kalau ada sound...menyakitkan lubang telinga betol...kadang buat lambat loading page pulak tu...

miss faten says:
at: February 15, 2012 at 2:00 AM said...

Haha. Tapi sekarang dah ramai insaf tanak letak gratisan tu. Mudah-mudahan berterusan :DD

cik bulan says:
at: February 15, 2012 at 2:14 AM said...

sokong.haha

jahajahatable says:
at: February 15, 2012 at 2:33 PM said...

betul-betiul...aku setuju...senang nak blogwalking...bloglist pon banyak membantu..

Cik Ca'ah says:
at: February 15, 2012 at 10:48 PM said...

a'ah,yg letak gratisan music tu mmg kdg2 mengganggu. kena plak lagu yg kita tak minat, mmg pangkah la blog tu. huhuhu

shairah says:
at: February 16, 2012 at 9:08 PM said...

betul3..lagipun stat baca blog dari 2008, memang xsuka tgk benda2 yang tak sepatutnya..xguna blog cantik, kalau isi takde

LuVidA^^ says:
at: February 17, 2012 at 2:41 AM said...

yg xde shoutbox.. sush.. hahhaa.. nk tego tuan blog kat celah mane?? so kene la taip kat komen "salam singgah" .. zzzz.. hmm nice entry.. like.. biase blog lelaki yg always produce nice entry like this <3

.: mama lynn :. says:
at: February 17, 2012 at 7:42 AM said...

bab cursor tu mama lynn tak tukar ke fancy pon. lagu pun mmg x letak kat blog mama. dulu2 mmg letak. skrg cam bosan lak. c-box wajib ada tau . senang org nak tinggal jejak nnt

AiSyA LiEzA says:
at: February 17, 2012 at 11:12 AM said...

SERIUS la.. lagu mmg xsuka.. hu8... >.< p blog nk membaca bukan mendengar lagu.. ekkekkekeke... --' bab cursor tu? x leh nk ckp.. sbb saya guna.. ce tgkk.. ahaks!! :PP~

Cahaya Ali says:
at: May 26, 2013 at 11:19 PM said...

klw time blogwalking mlm2 pastu pkai headfone mahu putus jntung tetiba music kuat nta dtg dri pelusuk mna.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Viewed

Theme images by andynwt. Powered by Blogger.
 

© INI BLOG ABANG KAMIL, All Rights Reserved
Design by Dzignine and Conceptual photography