Profile

My photo
| Juventino | Journalist | Student | Teacher-to-be | Grammar Nazi | A Man With Huge Passion for Football and Gundam | I Wanna Be The Great One Not A Good One |
Saturday, November 24, 2012

Teddy dan Mamee Monster

Assalamualaikum
dan 
salam sejahtera

Hidup di Pasum sememangnya mencabar mental dan fizikal terutamanya bagi pemalas macam aku.
=P
Sekarang baru seminggu semester kedua mula. 2 minggu pertama ni agak "heaven". Jadual longgar. Masih tiada tutorial untuk ditiru, masih tiada lab report untuk ditulis. =) 

Hooray~~~


Aku sebenarnya baru habis lunch tadi. Makan nasi putih+tempe+sambal tumis ikan bilis = RM2.40 . Duit tengah kering. Elaun semester 2 belum masuk..=(..Dapat murah pon maybe sebab aku buat muka seposen kot tadi..

Haha (edited: lawak ke??)

Lepas makan tadi, nampak roomate aku tengah mengunyam sejenis makanan oldskool yang nampak begitu ranggi sekali..hehe..


Huuu...kembali memori silam..lepas makan nasi, kena ade desert sikit..haha..dulu time aku smoker, Dunhill la desert aku..sekarang ni dah stop..haha..=)


Sedikit perbualan berlaku:

Aku: Zul, mane ko beli mamee? mai sikit bang long...
Zul: Pi mam*os...haha...
Aku: Beli kat mane woi. Kat koop tak penah nampak pon...
Zul: ade tadi....baru restock...


Aku pon dengan lantas bergerak laju umpama angin bertiup, berlari-lari anak ke horizon dalam misi pemburuan makanan bernama MAMEE MONSTER.

[chooi...ayat cam kitab mahabratta..haha]

Sampai2 koop,aku cari2 tak jumpe...sedih gila...aku tawaf koop2 tu 2-3 kali..sampai brader yang jage koop tu dah ingat aku ni semacam aje..

Last2 give up..then beli je biskut ni..biskut ni pon kira memori kanak2 gak la..=P

Hanya tangan kelihatan. Model tak pakai baju..



Sampai bilik..bukak laptop..tangkap gambar guna webcam. Henpon habes bateri. Malas nak charge. Awek bukannya ade. Tak perlu risau sebarang sms yang tak dibaca. Paling kuat sms dari Hotlink yang aku dapat..


 Harga Mamee Monster tu aku tanya member aku 3 = RM1.. Mak aih...mahalnya..zaman aku sekolah rendah dulu satu = 20 sen aje. RM1 boleh dapat lima !!

Maybe aku sudah tua..haha..

So camna pula dengan korang..Makanan ape yang bagi korang paling mengimbau memori zaman pesekolahan anda dulu? =)

ps: ni entry first yang aku dapat siapkan selepas dekat setahun tak update ape2..dah 3-4 entry aku tulis..last2 sekadar save tanpa publish.. sebab malas nak siapkan..=P


updated:4.24pm

2 komen:

yana halim says:
at: November 24, 2012 at 5:50 PM said...

sedih pulak baca mkn nasik lauk sambal tumis ikan bilis je. sabo la. begitu la adat zaman belajar. hehe..

dulu2 time solah rendah, yg paling femes chikedis dgn o ya... (cheezels)

fatini_irdina says:
at: November 25, 2012 at 12:23 AM said...

Hai. Anda telah ditag sebai artis dalam entry ini http://www.fatinirdina.com/2012/11/cik-lyeens-giveaway.html

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Viewed

Theme images by andynwt. Powered by Blogger.
 

© INI BLOG ABANG KAMIL, All Rights Reserved
Design by Dzignine and Conceptual photography