Profile

My photo
| Juventino | Journalist | Student | Teacher-to-be | Grammar Nazi | A Man With Huge Passion for Football and Gundam | I Wanna Be The Great One Not A Good One |
Saturday, March 12, 2011

Berakhirnya satu penantian




Assalamualaikum

Entry kali ni takde apa-apa isi pun. Cuma aku nak kongsikan kegembiraan aku menamatkan penantian hampir lima tahun aku bersekolah di sekolah menengah. Penantian apa? Ni gambar kat atas tu dh tunjukkan . Ya, dah hampir lima tahun ana menanti untuk mengalungkan walaupun sekadar satu pingat gangsa dalam satu-satunya sukan yg aku main sejak sekolah rendah .
Kriket . Ya, ni la sukan kegilaan ana sejak sekolah rendah lagi . Siyes ana cakap game ni memang nmpak bosan kalau just tgok n tak tau ape2 . Tapi kalo dh tau main, memang syok gile.

Setelah berhempas pulas training sejak awal bulan Jan lagi, akhirnya team aku dapat no.3 masa kejohan kriket bawah 18 tahun peringkat negeri Kedah baru-baru ni. Alhamdulillah. Penantian aku akhirnya beakhir juga. Tahun-tahun sebelum ni mane-mane kejohanan yg aku pergi tak penah menang. Asyik jadi underdog saja merangkap "team belasahan puas2". Akhir tahun ni team aku pulak belasah org puas2.huhuhuh.

Yang sedihnya ni la tahun terakhir aku. Tahun-tahun yg akan datang mungkin aku dah tak dapat nak main lagi kriket ni. Apa boleh buat, masa sentiasa bergerak dan kita perlu melangkah ke hadapan.

2 komen:

Pirate says:
at: March 13, 2011 at 10:12 PM said...

Tahniah Apeb! Semoga terus berjaya

Ahmad Kamil says:
at: March 13, 2011 at 11:29 PM said...

salam..thanx saudara pirate..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Viewed

Theme images by andynwt. Powered by Blogger.
 

© INI BLOG ABANG KAMIL, All Rights Reserved
Design by Dzignine and Conceptual photography