Profile

My photo
| Juventino | Journalist | Student | Teacher-to-be | Grammar Nazi | A Man With Huge Passion for Football and Gundam | I Wanna Be The Great One Not A Good One |
Thursday, February 16, 2012

Apa yang ingin anda capai selaku blogger ??


Assalamualaikum kum kum kum

kehkehkeh...dah jadik macam Sumpahan Kum Kum pulak..=)

Setelah masuk tahun kedua aku selaku seorang blogger ni, aku mula berfikir, apa pencapaian yang nak aku capai selaku seorang manusia yg bergelar "Blogger" ?

Sewaktu aku mula menerobos ke alam "blogging" ni December 2010 dulu, aku tak pernah pon memasang impian mahupun bercita-cita tinggi untuk menjadi blogger hebat seperti Ben Ashari mahupun Red Mummy..

sebab ape?

Sebab aku rase aku bukannya orang yg hebat cam dorang..kehkehkeh,..=)
Aku blogging sekadar untuk mencapai kepuasan dalam hidup aku...aku tak kesah sama ada jumlah follower yg beribu atau tak..kerana bagi aku, kalo follower beribu tapi reader hanya la seciput, baik takyah...

Kepuasaan aku dapat dirasai melalui feedback dan comment yang aku terima dalam setiap entry aku camni:
Bagi aku itulah kepuasan bila aku blogging..aku tau mungkin ada yg fikir:

"hek eleh, setakat 16 comment tu, apa la sangat~~"

kehkehkeh...apa boleh buat..aku bukannya artis ataupun orang yg terkenal malah aku ni hanyalah blogger biasa yg takde ape-ape keistimewaan pun~~~~ =)

Aku kebiasaannya akan selitkan sedikit unsur dakwah dalam entry-entry aku supaya blog aku ni bukanla sekadar benda yg melalaikan aje..

Tapi, dalam semua kepuasan tu, ada suatu hari tu aku dikejutkan ngan satu feedback yang amat memeranjatkan...
Ha?? masa bila pulak yang aku ni jadi perempuan ni?? Auww~~~ kehkehkeh XD
terkejut aku dibuatnya...rasenye bila aku pegi blogwalking, biasanya aku guna nama "Kamil"...ade ke perempuan name Kamil, hm..ntah la~~~

So, macam mana pulak ngan korang? Apa kepuasan korang dalam blogwalking ni? =)

9 komen:

misyamissyou says:
at: February 16, 2012 at 7:01 PM said...

hehehee..lawak gmbo tu.. :P
yep..untuk kepuasan diri..tp kepuasan diri tu pelbagai..ade yg puas tgk org komen, trafik masuk, ade jugak yg puas bile dpt tulis entri pn cukup..happy blogging! :D

shairah says:
at: February 16, 2012 at 9:05 PM said...

yup..btw, rasa puas hati bila ada org comment kat entry kita..lebih baik tarik perhatian reader bukan nak glamor sana sini

hudahassan ^^ says:
at: February 16, 2012 at 9:06 PM said...

hehe . kelakar lahh .

ade3 ! kamilahhh . pggl kamil . hikhik .

sory , komen tergedik . :P

miss faten says:
at: February 16, 2012 at 9:31 PM said...

Kepuasan bila berblogging??
Dapat membebel sorang-sorang. Penat bebel guna mulut, bebel dengan menaip pulak hahaha XD

maizatul azrina Yaakob says:
at: February 16, 2012 at 11:30 PM said...

betul2...komen tu bagi satu kepuasan...maknanya ada orang yang sudi baca dan rajin jari-jemari nak ulas hehe...law rmai follower tapi xde yang baca...sadis gak tuh

Apai says:
at: February 17, 2012 at 1:29 AM said...

entry yg menarik!
Spendapat dgn Tuan Tanah, ber-blogging utk kepuasan diri sendiri. Kepuasan melalui blogging bg aku bile tgk pg view & folower n molower tu sume tu bonus in blogging.I'm not that maniac to seek as much as follower i could.

Aku suka follow blog org tuk mencari kepuasan sbgi blog reader gak. Eagerly seeking for knowledge through other people's thought.

:: Perasan Best...Ko Ader ::

anNaqia says:
at: February 17, 2012 at 2:33 AM said...

haha. mula-mula bukak blog ni pun ingtkan da salah masuk, sbb nama kamil tp blog nama 'gedik itu bukan satu pilihan'. selalu kan org perempuan yg dikaitkan dgn gedik. tp, style lah ayat tu.

LuVidA^^ says:
at: February 17, 2012 at 2:39 AM said...

dah ade org singgah and bace pon da ckup puas. lagi2 kalau kawan-kawan yg bace..
folowers sume tu x kisah pon.. lepas tu kalau yg singgah n drop something kat cbox.. tu pon da rase ckup :)

Miss Za says:
at: May 1, 2013 at 2:20 PM said...

pd saya, apa yg sy dpt dgn b'blogging lbih pnting dr apa yg sy nk cpai dlm b'blogging. Ada beza ke antara 2 tu? pd saya ada.. :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Viewed

Theme images by andynwt. Powered by Blogger.
 

© INI BLOG ABANG KAMIL, All Rights Reserved
Design by Dzignine and Conceptual photography