Profile

My photo
| Juventino | Journalist | Student | Teacher-to-be | Grammar Nazi | A Man With Huge Passion for Football and Gundam | I Wanna Be The Great One Not A Good One |
Friday, February 17, 2012

Perangai Camni Baik Takyah Jadi Blogger

Assalamualaikum

Entry ni agak express dan pendek, tapi kali ni pengisian yg padat dalam beberapa perenggan.

KALAU ANDA JADI BLOGGER SEKADAR UNTUK MENULIS ENTRY YANG HEBAT NAMUN ENTRY TU HANYA MENJATUHKAN MARUAH ORANG LAIN...

JANGAN JADI BLOGGER

KERANA PERBUATAN ANDA INI MENYEBABKAN BLOGGER LAIN YANG TAK BERSALAH TURUT DIPANDANG SERONG OLEH MASYARAKAT

orang yg dimalukan dalam entry tu, maksud aku bukan golongan artis...orang itu merupakan orang biasa..kalau artis korang paham-paham je la..

=) aku takde gaduh ngan mana blogger pon malah takde kena mengena dengan entry yang ditulis oleh "seorang blogger" tu. Namun disebabkan kesedaran sivik, aku tergerak untuk menaip entry kali ni.

Blogger tu bukan calang-calang orang...follower beribu~~ fan page byak like.... Tapi kalau perangai sa**ah baik takyah...

Bila kita menjadi seorang blogger sememangnya lumrah, kita akan ada perasaan untuk "share ape yg kita tahu" ngan para pembaca..Tapi kena tahu apa yg kita share tu sama ada offensive ataupun tak

Dan sepatutnya bila ada yang menegur, kita terima dengan hati terbuka dan bersedia berubah untuk lebih baik...

Nah, gambar ni buat hiasan =) (takde kena mengena pon..kehkehkeh)
harap maaf dengan kekasaran bahasa dalam entry kali ni...

7 komen:

Apai says:
at: February 17, 2012 at 1:38 AM said...

do we need to be apologetic in our entry?

LuVidA^^ says:
at: February 17, 2012 at 2:35 AM said...

sape2?? ehhee

AiSyA LiEzA says:
at: February 17, 2012 at 11:08 AM said...

ermm... jgn bergaduh dalam blog la.. xbest la ==' ermm.. masing2 kena tahu sensitivi org lain.. jgn terjah je... paling x best.. entri berbalas yang boleh menimbulkan salah faham n perselisihan.. kalau boleh kena avoidkan.. :D *SEKADAR PENDAPAT*

baashah;D says:
at: February 17, 2012 at 11:41 AM said...

saya sokong!double thumbs up! ^^

maizatul azrina Yaakob says:
at: February 17, 2012 at 2:42 PM said...

pernah kena hina dalam blog...sadis2 sampai wat blog baru...yeahhhhh say no to war in blog

.: mama lynn :. says:
at: February 21, 2012 at 8:54 AM said...

betul tu... blogger yang bermaruah takkan menjaja keburukan org utk cepat naik.... aisehh bhenti la buat begitu kan

Hanis Yulina says:
at: May 4, 2013 at 12:07 AM said...
This comment has been removed by the author.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Viewed

Theme images by andynwt. Powered by Blogger.
 

© INI BLOG ABANG KAMIL, All Rights Reserved
Design by Dzignine and Conceptual photography